23.6.2009

Onpa lämmin!

Heti alkuun pitää julkaista Onnia varten Helsinki-Vantaalla otettu lentokonekuva. Tällä koneella lennettiin.

Kenen muun mielestä loman paras hetki on se, kun pääsee matkakohteen lentokentällä eroon muista junttisuomalaisista?? Tosin oltiin itse melkoisia junttisuomalaisia koneessa, kun köyhäiltiin Blue1:n maksullisessa lentokoneruuassa ja oltiin ostettu kentältä evääksi mitäs muuta kuin karjalanpiirakoita... Ei sentään oltu tehty omia eväsleipiä. Karttahulluja kun ollaan, tutkittiin myös yli puolet lennosta karttaa ja yritettiin pähkäillä missä kohtaa lennetään. Blue1 ei nimittäin myöskään ole investoinut koneissaan monitoreihin, joista kätevästi näkisi missä kohtaa lennetään. Karttahulluille ihan sietämätöntä!! Homista etenkin otti kovasti päähän kun yläilmoista ei saanut selville oltiinko Tanskan vai Hollannin ilmatilassa.

Turhaan pelättiin etukäteen että on liian kylmät lomailusäät. Unohdettiin ottaa laskelmissa huomioon, että Pariisi ei ole meren rannalla, eikä varsinkaan kylmän meren, joka viilentää vaikka olisi miten lämmintä. Pariisin auringon alla varpaat grillaantuvat kenkien sisällä ja piti jopa ostaa varustusta pään suojaksi.

Pariisin top-listalla ovat tällä hetkellä:
- metro, joka on heti muutaman askelen päässä maan alla (Lontoossa pitää kulkea lähes kilometrikaupalla liukuportaissa)
- puolen litran hoegaarden-tölkki, joka maksaa 1,29 lähikaupassa
- ankka - aina varma valinta missä tahansa ravintolassa
- shöböläiset koirat joka puolella kaupunkia
- Starbucks!!!

Nähtävyyksien katseleminen onnistuu parhaiten myöhään illalla. Porukkaa on aina paljon, mutta joissain paikoissa sitä on huomattavasti vähemmän illalla. Ja nähtävyyksien iltavalaistus on tietysti aina näkemisen arvoinen. Me ollaan superturisteja, koska molemmat räpsii kuvia minkä ehtii omilla kameroillaan.

Riemukaaren alla oli jännää.


Oltiin Hitlerin jalanjäljillä Trocaderossa kuvaamassa Eiffeliä.

Tänään käytiin La Défensessä, jossa olikin etenkin Homikselle paljon kuvattavaa. Karttojen lisäksi Homis on hulluna myös korkeisiin rakennuksiin. Ei siis mikään arkkitehtuurin harrastaja, vaan kaikki korkeat talot kelpaavat.

3 kommenttia:

  1. Mä ehdin jo innostua tuosta ankkafanituksesta, kunnes luin perässä seuraavan ravintolakommentin. Hetken hämmennyksen jälkeen järkytys! Ankka Ankkalainen padassa! Nyyh...

    VastaaPoista
  2. Ja muuten mahtavaa tuo karttahulluus, mä luulin olevani ainoa! Mä oon nuoruudessa jopa vähän joutunut rajoittamaan mun karttainnostusta vanhempien painostuksesta, mutta edelleen siis varsin kiinnostunut.

    VastaaPoista
  3. Joo meidän lempipuuhia on tutkia Google Mapsista katunäkymällä Lontoon ja Pariisinkin katuja. Se on ihan loistava ohjelma!

    Miks vanhemmat haluaa rajoittaa karttahulluutta? Ja miten sitä rajoitetaan? Piilotetaan kaikki kartat kotona?

    VastaaPoista