26.6.2009

Makkaraa ja taidetta

Ranskalainen parveke on kyllä oiva keksintö. Ranskalaisissa taloissa ei juuri muuta näekään kuin niitä. Isoista ikkunoista pitävänä olen kovin tykästynyt näihin täkäläisiin parvekkeisiin. Sellaisen kun saisi kotiinkin. Hotellin ranskalaisesta parvekkeesta ei ole kovin paljon iloa, sillä näkymä on jokseenkin ahtaalle takapihalle ja ikkunakin on hankalasti huoneen nurkassa, johon on vaikea päästä. Ja kyllä, hotellihuone on punainen. Ilmeisesti kai barokkityyliin hotellin nimestä päätellen.


Jeesusmakkara
löytyi! Läheisestä kauppahallista löytyi lihatiski, jossa myytiin karmean näköisiä makkaroita, joten arveltiin että sieltä varmaan löytyy. Olin varustautunut paperilapulla, johon olin kirjoittanut "jesus saucisson", koska arvelin että kauppahallissa ei välttämättä pärjää englannilla, ja ranskaa en osaa edes sen vertaa että olisin pystynyt sanomaan sanat ääneen. Että pitikin lukea koulussa saksaa ranskan sijaan... Makkaran myynyt rouvashenkilö ymmärsi kuitenkin lapusta heti mistä on kyse, kaivoi oikean pötkylän ja pisti sen pakettiin.

Päivällä oli ohjelmassa taidepläjäys Louvressa ja Musée de l'Orangeriessa. Louvressa mielenkiinto riitti pariksi tunniksi Egyptin ihmeiden ja italialaisten maalausten katsomiseen.


Iltaohjelmana oli istuskelua Luxembourgin puistossa, kiertelyä latinalaiskortteleissa ja Pont Neuf.

Pikku hiljaa aletaan valmistautua Pariisista poistumiseen. Huomenna luvassa on siis Eurostar ja matka Lontooseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti