28.6.2009

Lontoo!

Tänään putkahdettiin Eurostarin kyydissä Pariisista Lontooseen. Matka kesti n. 2 tuntia 15 minuuttia. Juna oli tupaten täynnä. Ei siinä muuten mitään, mutta paikan vaihtaminen ei onnistunut kun meidän omat paikat olivat sattuneet juuri sellaiselle kohdalle, josta ei nähnyt ulos juuri mitään. Ikkunaa oli vain n. 15 cm, mikä vähän latisti intoa yrittää katsella ranskalaista maalaismaisemaa. Onneksi oli tietokone mukana. Ja GG! Vaikka vain muutama jakso ehdittiin katsoa ennen kuin oltiin jo perillä.


Oli jotenkin epätodellinen tunne tulla yhtäkkiä pois junasta Lontoosta, etenkin kun matkan päätteeksi talsittiin ulos St. Pancrasista kiireiselle Euston Roadille, suoraan sen hotellin eteen, jossa yövyttiin viime marraskuussa.

Pariisin alennusmyynneistä saavuttiin suoraan Lontoon aleihin. Ainakin joissain kaupoissa ale oli ilmeisesti alkanut vasta tänään. Myös täällä alennukset ovat tosi tuntuvia. Homis hullaantui täysin Westfieldissä. Jäin itse ihan jalkoihin ja Homis sai kerrankin raahata minua perässään kaupasta toiseen.

Jos ranskalaiset parvekkeet ovat kivoja, niin ei voi kyllä moittia englantilaisten ikkunoitakaan. Ollaan hotellin ylimmässä kerroksessa (sateen ropina kuuluu katosta), ja sekä ikkuna että näkymä siitä on edustava. Tämmöisenkin ikkunan voisin mielelläni ottaa omaan kotiin. Ei taitaisi onnistua sekä ranskalainen parveke että tämä?

1 kommentti:

  1. Riippuu kodista. Kyllähän jossain läpitalon huoneistossa tuommoinen onnistuu ihan helposti, mutta liian monessa itähelsinkiläisessä uudisrakennuksessa nuo on harvinaisempia ratkaisuja.

    VastaaPoista